Gerelateerde zorg

Ik krijg van mijn cliënten veelal de vraag of ik een doula (geboortebegeleider) ken. Door middel van interviews laat ik jullie kennismaken met diverse zorgaanbieders en praktijken waarmee ik nauwe contacten heb

Doula Susan Bloemen 

(Zuid Limburg)

Created with Sketch.
Doula Susan Bloemen

Wie ben je ? 

Ik ben Susan Bloemen. Ik heb mijn eigen praktijk als doula (zwangerschaps- en geboortecoach) en massagetherapeute. 

 

Waarom heb je voor het beroep doula gekozen? 

Ik ben mama van een dochter en een zoon. Voor mijn eerste bevalling, die begeleid werd door de gynaecoloog, had ik een doula ingeschakeld omdat ik panisch was voor pijn en controle verlies. Het feit dat er iemand aan mijn zijde stond die luisterde naar mijn verhaal heeft mij enorm veel vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam gegeven. Bij de geboorte van mijn zoon kon ik de controle stap voor stap loslaten en leerde ik echt vertrouwen op het proces in mijn lijf. Dankzij de goede begeleiding van een doula en verloskundige kijk ik met enorm veel trots en blijdschap terug op de geboortes van mijn kinderen. En zo'n ervaring gun ik iedere zwangere vrouw. 

 

Hoe werk je? 

Als doula sta ik aan je zijde en maak ik je wegwijs in geboorteland. Ik geef je zoveel mogelijk tools om je zwangerschap, bevalling en kraamtijd op een fijne manier te laten verlopen. Wat jouw situatie ook is; hoe en waar je ook wilt bevallen. Ik stem mijn begeleiding af op jouw persoonlijke behoeften om de geboorte van jouw kindje tot een van jouw mooiste herinneringen te maken. 

 

Wat kunnen zwangeren bij jou verwachten? 

Tijdens de zwangerschap informeer ik jullie over alle mogelijkheden tijdens de bevalling. Welke keuzes heb je en wat zijn de gevolgen ervan. Ik help je om je goed voor te bereiden op de bevalling zodat je weet wat je kunt verwachten. Vanaf week 38 ben ik 24/7 beschikbaar tot aan de geboorte. Tijdens de bevalling bied ik continu (niet-medische) begeleiding. Op momenten dat de bevalling overweldigend is, zal ik je helpen om zelf keuzes te maken. Ik zal je moed inspreken, naar je luisteren of geruststellen als dat nodig is. Ik bewaak je grenzen en wensen, ook als je bevalling niet zo loopt zoals je vooraf bedacht had. Tijdens de kraamtijd geef ik tips en advies en draag ik bij aan je lichamelijk herstel door middel van mooie behandelingen waar liefdevolle aanraking, warmte, tijd en aandacht centraal staan. 

 

Hoe zou je het contact met Vivian Blaauw omschrijven? 

Ik ervaar Vivian als een vriendelijk, warm en open persoon en een waardevol contact met wie ik graag samenwerk 💜 De behandelingen van Vivian zijn bijzonder waardevol als zwanger worden niet vanzelf gaat. Bij een onvervulde zwangerschapswens wordt al snel een medisch traject ingezet wat misschien helemaal niet nodig is. De energetische behandeling van Vivian brengt je terug bij jezelf en is een zachte start op weg naar een mogelijke zwangerschap.

Handige aanvullende informatie, leuke weetjes of iets dat jou uniek maakt: 

Met mijn hart en met mijn handen werken, dat is wat ik graag doe. Daarom geef ik massages, tijdens de zwangerschap, kraamtijd maar ook na een miskraam. Massages ter ontspanning maar ook voor herstel in de kraamtijd. En dat herstel in de kraamtijd, daar vraag ik aandacht voor. Ik vind het belangrijk dat moeders en hun pasgeboren kindje de tijd krijgen om goed te hechten, te rusten en te herstellen. 

Maar net als bij een bevalling moet je je hierop voorbereiden. Als kraamtijd doula ondersteun ik daar graag in. En een TIP voor iedereen die op kraamvisite gaat: "neem eens een voedzame maaltijd mee", de kraamvrouw zal je dankbaar zijn. 

 

Wil je mij en andere doula's uit Limburg ontmoeten dan ben je van harte welkom voor het 9-maanden Café vanaf 1 maart in Maastricht, Sittard, Heerlen, Roermond en Valkenburg. Voor meer informatie klik hier 

 

Praktijkgegevens: 

📞 06-24105045 
📧 [email protected] 

💻 www.bloemingbirth.nl 

Doula Dees 

(Heerlen en omstreken)

Created with Sketch.

Wie ben je? 

Ik stel me graag voor! Ik ben Desiree, oftewel Doula Dees.

Samen met mijn man en 6 kinderen woon ik in Heerlen en vanuit daar run ik mijn doula praktijk.

 

Waarom heb je voor het beroep doula gekozen? 

Na 4 thuis bevallingen, waarvan de laatste in bad, hands-off en waarin ik volledig zelf in regie was, voelde ik dat ik andere vrouwen wilde inspireren, het vertrouwen wilde geven in hun kunnen en lichaam en vooral laten voelen, ervaren hoe waanzinnig een geboorte kan zijn. Verloskunde kwam al snel in beeld, maar twee kleine meisjes wilden bij ons geboren worden en verloskunde paste niet meer in combinatie met ons groot gezin. Toch bleef het kriebelen en na de komst van de tweeling, kwam de Doula op mijn pad. Vrouwen en hun partners empoweren, bijstaan, voorbereiden, inlichten en vooral de regie in hun handen geven. Hun het vertrouwen geven dat zwangerschap en bevallen een prachtig mooi iets is en kan zijn. Er wordt niet alleen een kindje geboren, maar ook een moeder en een vader.

 

Hoe werk je? 

Je kunt mij in elke fase of termijn van de zwangerschap benaderen. Een kennismaking is altijd vrijblijvend en geeft jullie de ruimte om te delen, vragen te stellen en luister ik naar jullie ervaring(en). Tevens is het fijn om te horen en voelen wie ik ben, wat ik voor jullie kan betekenen en of er een match is. Wanneer iedereen een Yes voelt, dan gaan we onze samenwerking aan en sta ik in dienst van jullie. Tijdens het traject kom ik 3 keer bij jullie thuis om gesprekken te hebben over o.a. de geboorte wensen, voorbereiding op de bevalling, hoe werkt het lichaam tijdens de bevalling en wat kun je verwachten tijdens bijvoorbeeld een ziekenhuis bevalling of welke protocollen er zijn. Maar soms is er ook tijd en ruimte nodig om eerdere geboorte ervaringen een plekje te geven en vanuit daar een start te maken aan een nieuw avontuur. Ik pas mij aan, aan het koppel. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft andere wensen en behoeften. Ik lever maatwerk! Daarnaast ben ik met name via Whatsapp bereikbaar voor vragen en andere zaken die leven en zal ik in nauw contact staan met jullie tijdens de zwangerschap. In de verlof periode kom ik graag nog een keer speciaal voor de moeder aan, om haar te masseren en te laten ontspannen. Vanaf 38 weken ga ik 24/7 op wacht staan en ben ik bereikbaar om aanwezig te zijn bij de bevalling. Dit kan een thuis bevalling zijn, maar ook een ziekenhuis bevalling, ik pas mij aan, aan jullie wensen en ben een continue vaste factor in jullie zwangerschap, bevalling en de periode erna. Jullie kunnen mijn aanwezigheid bij de bevalling inschakelen, wanneer jullie dit wensen en blijf tot ruim na de geboorte van jullie kindje aan jullie zijde. Na de bevalling kom ik op kraamvisite en neem ik graag de tijd om samen met jullie deze ervaring te evalueren.

 

Wat kunnen zwangeren bij jou verwachten?

Wanneer ik jullie Doula ben, dan kun je 100% toewijding verwachten van mij! Je krijgt mijn aandacht, mijn tijd en energie en heb hart voor mijn werk en koppels. Ik heb ruime ervaring met ziekenhuis, klinische bevallingen, maar ook thuisbevallingen staan in mijn portfolio. Bevaltrauma en VbaC staan in mijn CV als ruime ervaring... Als moeder van 6 kinderen neem ik je echt aan de hand mee in de wereld die zwangerschap en bevallen heet en geef je een vol scala aan informatie mee, zodat jullie volledig geïnformeerd zijn, weten welke opties en keuzes je hebt en vol vertrouwen de bevalling in gaan. Ik ga jullie leren kennen, ik weet wie jullie zijn, waar jullie vandaan komen, wat jullie nodig hebben en wat jullie wensen zijn en dit alles wordt gebundeld in de continue begeleiding en aanwezigheid van mij! Een vast gezicht! Ook na de bevalling kun je bij mij terecht voor vragen en advies. Een positieve bevalervaring, is het halve werk in jullie weg naar het ouderschap.


Hoe zou je het contact met en het werk van Vivian Blaauw omschrijven? 

Vanaf het eerste contact moment, voelde ik een klik met Vivian. Haar werk, haar missie is zo waardevol en mooi! Heel bijzonder wat zij kan betekenen voor wens koppels. Ook het feit dat zij graag deelt over het bestaan en meerwaarde van een doula, waardeer ik enorm! Zoals zij koppels naar mij doorverwijst, weet ik Vivian ook te vinden.


Handige aanvullende informatie, leuke weetjes of iets dat jou uniek maakt:

Twijfel je over een Doula of weet niet (helemaal) wat ik voor jullie kan betekenen?  Voel je zo welkom met je vragen en een kennismaking!! Ik beantwoord graag je vragen en neem de tijd voor jullie!

Leuk weetje: langste bevalling waarbij ik aanwezig was duurde 3 dagen en de kortste duurde 3 kwartier.

Praktijkgegevens

Meer informatie over mij is te vinden op www.douladees.nl, op mijn Instagram account @douladees maar vooral tijdens een persoonlijk gesprek kan ik nog meer de diepte ingaan en gericht vragen beantwoorden.

📞 +31 6 14271459

📧 [email protected]

💻 http://www.douladees.nl/

Doula Michelle 

(Limburg en grensgebied)

Created with Sketch.
Doula Michelle

Wie ben je ? 

Ik ben Michelle Prevoo en sinds begin 2022 ben ik de eerste en vooralsnog de enige doula in Sittard. Hier woon ik samen met mijn kindjes Fleur en Lewis en de liefde van mijn leven Kevin. 

 

Waarom heb je voor het beroep doula gekozen?
 Al sinds ik een jong meisje was, ben ik enorm gefascineerd door baby's en geboorte, maar koos ik als tiener, die niet wist wat ze wilde, voor het vakgebied HRM. Toen ik een aantal jaar geleden zelf moeder werd, werd mijn fascinatie voor geboorte, baby’s, kraamtranen, borstvoeding en de oerkracht van een vrouw weer enorm getriggerd. ‘Hier moet ik écht iets mee’ dacht ik. Ook zag ik veelal om me heen dat geboortetrauma veel voorkomt en zelfs stijgt door de toenemende werkdruk binnen de geboortezorg. Ik ervaarde zelf hoe belangrijk het is om positief terug te kunnen kijken op je bevalling en dat dat een positieve invloed heeft op de hechting met je kindje. Dit gun ik elke mama. Ook al verloopt de geboorte anders dan gehoopt en zijn interventies wellicht ingrijpend, als je als vrouw je enorm gesteund en gehoord voelt, kan dit bepalend zijn voor een positieve ervaring. Gelukkig is het nooit te laat om je droom te verwezenlijken, dus ben ik begin 2022 er helemaal voor gegaan. En wat voelt het fantastisch om dit ontzettend mooie beroep te mogen uitoefenen en een bijdrage te leveren aan het emotioneel welzijn van mama’s in Limburg. 

 

Hoe werk je? 

Ik bied werk op maat. Tijdens het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek en de daaropvolgende 2-3 vervolggesprekken ga ik samen met de cliënte en haar partner ontdekken hoe haar droombevalling eruit ziet en werken we toe naar een realistisch beeld van de bevalling. Hieruit wordt het bevallingsplan gevormd. Tijdens deze gesprekken anticipeer ik op de wensen en behoeften van de cliënte zodat zij een bevalling kan ervaren die bij haar past. Tijdens de bevalling pas ik vervolgens alle ontspanningstechnieken en steun toe die besproken is. Uiteraard komt hier ook wat improvisatie bij kijken, want je weet van te voren niet helemaal hoe je je uiteindelijk zult voelen tijdens een bevalling. 

 

Wat kunnen zwangeren bij jou verwachten? 

Ik ben rustig, down to earth, liefdevol, zorgzaam en volledig toegewijd. Ik bied emotionele, fysieke en praktische ondersteuning vóór, tijdens en na de geboorte en tijdens dit proces probeer ik mijn cliënte aan te voelen en daar anticipeer ik op en graag zet ik zelfs nog een stapje verder. Ik vind het belangrijk dat mijn cliënte zich gehoord en gezien voelt en de geboorte positief ervaart, hoe het ook verloopt. Een royal treatment is absoluut op zijn plaats als een vrouw een wonder verricht. 

 

Handige aanvullende informatie, leuke weetjes of iets dat jou uniek maakt: 

Ik bied ook zwangerschaps- en postpartum massages aan huis, want: 'Mama's verdienen net zo veel zorg, zachtheid, liefde en aandacht als pasgeborenen, omdat een mama zelf ook pas geboren is!' Ook leuk om cadeau te doen. Van mijn cadeaubonnen met entourage krijgt de (aanstaande) mama  al een grote glimlach op haar gezicht. En als ik niet hoef te werken…ben ik aan de beurt om een massage of een kriebel te krijgen en dan is Kevin de klos! 😉 

 

Hoe zou je het contact met Vivian Blaauw omschrijven? 

Vivian is een prachtig mooi mens. Ze straalt een en al liefde uit en ze werkt hard, en ik zie haar ook nog eens genieten van haar werk. En dat werk is zó waardevol. Ze maakt zoveel wenskoppels gelukkig die hun langverwachte droom werkelijkheid zien worden. 
 Vivian reageert altijd heel snel en komt ook gelijk in actie. Ze is een enorme aanwinst in ‘Geboorteland’ én op deze wereld. 

 

Praktijkgegevens: 

📞  +31 6 10 53 15 39
📧 [email protected] 
💻 www.doulamichelle.nl

Ad Lunam begeleiding bij pril verlies

(Limburg)

Created with Sketch.

Wie ben je ? 

Ik ben Manon Velraads, getrouwd en moeder van vier kinderen die bijna allemaal volwassen zijn.

 

Hoe werk je?
Ik begeleid ouders die met zwangerschapsverlies te maken krijgen. 

Onderzoek wijst uit dat ouders die afscheid moeten nemen graag continuïteit van zorg wensen. Vanaf het moment dat er slecht nieuws komt kunnen ouders mij inschakelen. Als voorbeeld noem ik een zwangerschap die vanwege diagnostiek in de zwangerschap afgebroken gaat worden. Ik bereid de ouders voor op dat wat komen gaat, ben desgewenst bij de bevalling en regel het afscheid/begrafenis/crematie. Het kan ook zijn dat een kindje vlak voor of na de bevalling overlijdt. Ik zorg er dan voor dat de ouders op een liefdevolle manier hun kindje welkom kunnen heten en ontzorg ze bij alle praktische zaken die bij het vormgeven van een afscheid komen kijken. Ouders die begeleiding wensen bij het verwerken van verlies in de zwangerschap kunnen ook bij mij terecht. In een drietal afspraken waarin achtereenvolgens het verleden, het heden en de toekomst centraal staan hebben als doel dat ouders optimaal kunnen blijven functioneren en voldoende vertrouwen krijgen in de toekomst. 

  

Wat kunnen mensen die bij jou komen verwachten? 

Ik ben zeer gedreven om ouders goede zorg te bieden. Goede zorg kan het verlies niet wegnemen, maar het kan wel een belangrijke steun zijn en daardoor de basis leggen voor een goede verliesverwerking. De combinatie van opleidingen die ik volgde mag wel uniek genoemd worden. Ik volgde de opleiding Verloskunde aan de Academie Verloskunde in Maastricht, de opleiding uitvaartondernemer aan de STIVU en recentelijk heb ik Pschychosociale Basiskennis (PSBK) hieraan toegevoegd. 

 

Hoe zou je het contact met Vivian Blaauw omschrijven? 

Vivian komt op mij authentiek en oprecht over. We wensen beide het beste voor (wens)ouders en zijn bereid daar onze kennis en kunde voor in te zetten.

Handige aanvullende informatie, leuke weetjes of iets wat jou uniek maakt:
Ondanks dat ik door mijn werk in de meest verdrietige situaties terechtkom is er altijd ook plek voor ongelofelijke trots, veerkracht en zelfs humor.

 

Praktijkgegevens: 

📞  +31 43 20 57 178
📧 [email protected]
💻 www.ad-lunam.nl