Blogs

Door mijn werk raak ik dagelijks geïnspireerd om verhalen met jullie te delen die voor veel mensen met een zwangerschapswens herkenbaar zijn. Blijf mij volgen op social media of neem af en toe een kijkje op deze website voor nieuwe verhalen die ik graag met je deel.

Man man man…!
Wat nu als het aan het zaad van de man ligt? Weten jullie dat ik juist ook mannen behandel? 

Hierbij moet je denken aan mannen met een verminderde hoeveelheid zaadcellen, een verminderde beweeglijkheid (motiliteit) van de zaadcellen, zaadcellen met een abnormale vorm of een verstoring in de zaadaanmaak.

Lees meer

Speciale behandelingen bij VivianBlaauw
Naast de reguliere behandelingen, zijn er ook speciale behandelingen die je kunt plannen, zoals een beklijvingsbehandeling, een postpartum behandeling of een miskraam behandeling.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze behandelingen, lees dan snel verder...

Lees meer

Vijf keer op één avond?!
We hebben onlangs met een groot deel van Nederland geluisterd naar de zoveelste persconferentie. Voor mijn gevoel eigenlijk best onverwacht dat contactberoepen weer mogen werken.
Ik bruis van energie en besluit de cliënten te appen die zelf nog niet hun afspraak vooruit hebben geschoven na de vorige persconferentie.

Al snel stromen de eerste reacties binnen. We maken meteen een nieuwe afspraak. Dan volgt een heel fijn berichtje van iemand...

Lees meer

Onverklaarbaar onvruchtbaar? Wat nu..?
In mijn praktijk wordt de term onverklaarbaar onvruchtbaar meestal omgebogen naar verklaarbaar onvruchtbaar. 
Regelmatig ontvang ik mensen in mijn praktijk die door een arts te horen hebben gekregen: “Je bent onverklaarbaar onvruchtbaar.”
Je gaat met een dubbel gevoel naar huis. Enerzijds ben je opgelucht dat je lichamelijk niks mankeert, anderzijds wil je antwoord op de vraag: “Waarom lukt het bij ons dan niet?!”

Vaak ontstaat dan een gevoel van onmacht, falen van het lichaam en soms ook nog een schuldgevoel naar je partner of over en weer tussen partners.

Lees meer


 Zwanger worden lukt niet? Misschien heb je wel een energetische blokkade!
Vaak is een energetische blokkade de reden van het niet zwanger kunnen worden. Verschillende oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Organen kunnen van onvoldoende energie voorzien zijn, evenals energiebanen. Net zoals bloedbanen en zenuwbanen, heb je in een lichaam ook energiebanen.

Veel mensen weten dit niet, maar het hebben van te weinig energie herkent iedereen wel eens. Als er een energetische blokkade is, bruis je niet van energie.
Dit hoef je zelf niet altijd te merken, maar vaak als de blokkade weg is, merk je wel verschil en voel je je veel lichter en energieker.
In veel gevallen kun je dit zelf niet oplossen, maar je kunt wel voorkomen dat je blokkades (terug)krijgt.

Lees meer

Zwanger worden op latere leeftijd
In mijn praktijk ontvang ik steeds vaker mensen met een leeftijd boven de 35. De relatie zonder kinderen wordt eerst optimaal benut. Er wordt vaak een huis gekocht en er moet nog carrière gemaakt worden.

Zoals iedereen wel weet is het lichaam van de vrouw naar mate ze ouder wordt, minder ontvankelijk voor een zwangerschap. Veel dames zorgen dat ze eerst hun schaapjes op het droge hebben, voordat ze beginnen hun zwangerschapswens in vervulling te laten gaan. En hier komt vaak het probleem...

Lees meer

IUI, IVF en ICSI in combinatie met mijn behandeling
Indien een zwangerschap moeilijk tot stand komt, kiezen mensen vaak voor een behandeling in de reguliere gezondheidszorg. Na diverse vooronderzoeken wordt door fertiliteitsartsen in overleg met de patiënt gekozen voor IUI, IVF of ICSI. Deze behandelingen hebben vaak effect, maar lang niet altijd.

In mijn praktijk komen geregeld mensen die hun wens niet door een van die behandelingen in vervulling hebben zien gaan. Soms komen ook cliënten die op dat moment net bezig zijn met een medisch traject. De vraag die als eerste gesteld wordt is dan: “Mag en kan dit samen gaan met een energetische behandeling?”

Lees meer

De verbinding tussen de reguliere gezondheidszorg en mijn praktijk voor mensen met een zwangerschapswens
De afgelopen maanden ben ik (sinds ik actiever ben op social media) door diverse artsen uit het land benaderd om meer te vertellen over mijn praktijk en werkwijze.

Vanuit mijn eigen werk in het verleden in de reguliere gezondheidszorg ben ik bekend met het feit dat een deel van de (huis)artsen mijn werk als een grijs gebied ervaart. Ik ken inmiddels ook voldoende artsen die holistisch naar de mens kijken en hier zeker voor openstaan...

Lees meer

Mogelijke energetische oorzaken van de onvervulde zwangerschapswens
Indien voor een langere periode een zwangerschap uitblijft of herhaaldelijk miskramen ontstaan, slaan mensen vaak de weg van de ‘medische molen’ in. De mensen die ik spreek en behandel in mijn praktijk ervaren dit vaak als zwaar, emotioneel en heftig, zeker als de wens dan nóg niet in vervulling is gegaan.
Mogelijke energetische oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap zijn echter minder bekend...

Lees meer

Miskramen en de impact op je relatie
Zoals iedereen wel weet is het erg heftig als je niet spontaan zwanger kunt raken of blijven. Dit overkomt ontzettend veel stellen. De intimiteit kent nog maar weinig spontaniteit en tijd speelt ineens een grote rol. Je meet je cyclus, wanneer je je eisprong hebt en je hebt op verplichte tijden geslachtsgemeenschap. Het onbevangen genieten is weg...

Lees meer