Vijf keer op één avond?!

We hebben onlangs met een groot deel van Nederland geluisterd naar de zoveelste persconferentie. Voor mijn gevoel eigenlijk best onverwacht dat contactberoepen weer mogen werken. 
Ik bruis van energie en besluit de cliënten te appen die zelf nog niet hun afspraak vooruit hebben geschoven na de vorige persconferentie. 
Ik maak een algemeen appje klaar dat voor zover mogelijk toch een persoonlijk aanvoelend karakter heeft. Hierbij de mededeling dat we weer afspraken mogen inplannen, mits er in de tussentijd nog geen zwangerschap is ontstaan. 
Al snel stromen de eerste reacties binnen. We maken meteen een nieuwe afspraak. Dan volgt een heel fijn berichtje van iemand die meldt: “Ik ben zwanger!”
Ik stuiter van energie en ga enthousiast in op het appverkeer met deze cliënt. Haar lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan in de cyclus ná onze behandeling! Helemaal blij zit ik in gedachten ons laatste gesprek terug te halen als het volgende appje binnenkomt: “Vivian, je gelooft het nooit, 8 jaar bezig geweest om zwanger te worden, nog niet één keer gelukt en na de tweede intake bij jou ben ik meteen in verwachting geraakt!”
Mijn avond kan niet meer stuk! Wat héb ik toch een dankbaar werk besef ik me. Ook hier vliegen de vrolijke appjes over en weer als ik van de derde een bericht krijg: “Jaaaaaa! We zijn zwanger!” En meteen hierna een soortgelijk bericht van een vierde cliënt. Ik weet bijna niet meer waar ik het zoeken moet zo euforisch ben ik als daarna de vijfde persoon op één en dezelfde avond het bericht stuurt: “Het hoeft niet meer, want het is gelukt, ik ben zwanger!!!” 
Je snapt wel dat ik die nacht nauwelijks geslapen heb... Waauw 5!!! Ik bofkont! 
 
Met euforische groet,
Vivian Blaauw