Onverklaarbaar onvruchtbaar? Wat nu..?

Regelmatig ontvang ik mensen in mijn praktijk die door een arts te horen hebben gekregen: “Je bent onverklaarbaar onvruchtbaar.” Je gaat met een dubbel gevoel naar huis. Enerzijds ben je opgelucht dat je lichamelijk niks mankeert, anderzijds wil je antwoord op de vraag: “Waarom lukt het bij ons dan niet?!” Vaak ontstaat dan een gevoel van onmacht, falen van het lichaam en soms ook nog een schuldgevoel naar je partner of over en weer tussen partners.
 
Verklaarbaar onvruchtbaar
Sommige oorzaken zijn niet aan te tonen door middel van bloedonderzoek, echo, uitstrijkje, eileiderspoeling, sperma onderzoek, etc.
Gelukkig wordt steeds meer bekend dat energetische oorzaken de reden kunnen zijn van de onvervulde zwangerschapswens. Heel vaak wordt in mijn praktijk de term onverklaarbaar onvruchtbaar omgebogen naar verklaarbaar onvruchtbaar.
 
Energetisch kan ik veel over jouw lichaam te weten komen door middel van psychometreren. Dit houdt in dat ik mij als therapeut richt op jouw energielichaam. Ik achterhaal in welke organen, lichaamsdelen en/of energiebanen te weinig energie stroomt. Soms ontbreken bepaalde koppelingen of zijn er problemen waardoor de totstandkoming van een bevruchting niet lukt. Bijvoorbeeld: 

 

  • Het lichaam van de vrouw accepteert lichaamsvreemde stoffen niet, waaronder het zaad van haar partner. Vaak klopt hier de pH-waarde (zuurgraad) niet tussen beide partners, terwijl dit bij onderzoek van beide partners medisch aantoonbaar goed zou moeten zijn. Hierbij dient ook de man behandeld te worden;
  • De wand van de eicellen is te stevig, waardoor een zaadcel er nauwelijks doorheen komt. Hierbij maak ik de wanden van de eicellen energetisch semi-permeabel, waardoor dit wel lukt;
  • Wanneer na IVF of ICSI de ontwikkeling van de embryo niet doorzet. Dit is vaak bij een uitgeputte schildklier het geval, terwijl de schildklierwaarden in het bloed goed zijn;
  • De energie-uitwisseling tussen man en vrouw klopt niet. Als de ene persoon hoog in zijn energie zit en de ander laag, dan kan een versmelting nauwelijks tot stand komen. Terwijl je als partners een liefdevol team bent, kan het toch zijn dat dit op energieniveau anders het geval is. Ook hierbij dienen beide partners behandeld te worden;
  • Bij buitenbaarmoederlijke zwangerschappen is er vaak een energetische blokkade, waardoor dit (herhaaldelijk) gebeurt;
  • Indien je wel bevrucht wordt, maar wanneer de zwangerschap vroegtijdig afgebroken wordt. Dit is vaak een hormonaal probleem; 
  • Iemand zit (on)verklaarbaar niet lekker in zijn vel of teveel in het hoofd, en bereikt de energie het onderste gedeelte van het lichaam niet en blijft dit hangen ter hoogte van het middenrif. 

 

Al deze verbindingen en problemen zijn relatief goed te herstellen bij de behandeling. Bij de ene persoon kan dit direct na de eerste behandeling een positief effect hebben en ontstaat meteen diezelfde cyclus nog een zwangerschap die stand blijft houden. Bij een ander zijn er soms wel tien behandelingen nodig en is het hardnekkiger voordat het lichaam dit weer van nature heeft overgenomen en energetische behandelingen niet meer nodig zijn. En ja, soms lukt het helemaal niet, daar moeten we ook realistisch in zijn. Ontzettend verdrietig, maar helaas soms waar.
 
Betrokkenheid na de behandelingen
De nazorg en betrokkenheid hoort bij mijn behandelingen erbij. Ik neem regelmatig contact met je op om te vragen hoe het met je gaat. Indien er tussen de behandelingen door vragen zijn, reageer ik zo snel mogelijk. Uiteraard wel wanneer het mij uitkomt, want ik bewaak mijn eigen grenzen zorgvuldig. Ook indien je na mijn behandelingen zwanger geworden bent, hoor je regelmatig iets van mij en blijf ik betrokken bij jouw zwangerschap. 
 
Ik ben geen reguliere therapeut die de deur dichttrekt na behandelingen. Mijn oprechte interesse en betrokkenheid bij het proces, maakt mij een persoonlijkere therapeut dan je gemiddeld tegenkomt. Een praktijk voor mensen met een zwangerschapswens kom je ook niet dagelijks tegen en maakt het allemaal net iets unieker. Heb je geen behoefte aan contact buiten de behandelingen om, dan kun je dit kenbaar maken en is dit uiteraard ook helemaal goed.
 
Gelukkig komt dit zelden voor, maar indien we samen tot de conclusie komen dat het zelfs niet lukt om zwanger te worden met behulp van mijn behandelingen, dan is mijn nazorg en het traject van verwerking en acceptatie volledig kosteloos. 
 
Heb ik jouw interesse gewekt?
Kijk dan voor meer informatie over mijn werkwijze en positieve ervaringen op www.vivianblaauw.nl
 
Delen of liken van mijn blog wordt enorm gewaardeerd, om zo het bereik te vergroten! Dank hiervoor. 
 
Blijf in vertrouwen en vooral gezond allemaal!
Vivian Blaauw