Zwanger worden op latere leeftijd

In mijn praktijk ontvang ik steeds vaker mensen met een leeftijd boven de 35. De relatie zonder kinderen wordt eerst optimaal benut. Er wordt vaak een huis gekocht en er moet nog carrière gemaakt worden. Zoals iedereen wel weet is het lichaam van de vrouw naar mate ze ouder wordt, minder ontvankelijk voor een zwangerschap. Veel dames zorgen dat ze eerst hun schaapjes op het droge hebben, voordat ze beginnen hun zwangerschapswens in vervulling te laten gaan. En hier komt vaak het probleem: dit willen lukt vervolgens niet. 
Zwanger worden is geen mentale kwestie door dit af te dwingen vanuit het hoofd. Teleurstelling na teleurstelling volgt elkaar vervolgens maandelijks op. Hormonaal gebeurt er veel in een lichaam indien de leeftijd van 35 gepasseerd is. 
Door het te veel en te graag willen, ligt alleen nog maar de focus hierop en deze stress doet iets met je, ook hormonaal. Alles waar je hard voor gewerkt hebt, wordt ineens minder belangrijk en alleen deze wens speelt nog maar een grote rol in het leven. 
 
Ik probeer juist samen met jou de focus van ‘het willen’ eraf te halen en te kijken naar dat wat je al bereikt hebt. Je hebt destijds bewuste keuzes gemaakt die op eerdere momenten goed voelden. Ik hoor mensen vaak zeggen ‘Was ik maar eerder aan kinderen begonnen nu dit zo moeizaam gaat.’
Onthoud dit: Iedereen handelt vanuit de wijsheid die hij of zij op dit moment bezit. Als je toen geweten had wat je nu weet, had je toen misschien andere keuzes gemaakt. Dit kan nu niet meer teruggedraaid worden. 
 
Het is een gegeven feit dat zwanger worden op latere leeftijd vaak minder eenvoudig lukt dan op jongere leeftijd, maar het is niet onmogelijk. 
Ik breng het lichaam hormonaal weer in balans en help ervoor te zorgen dat de focus ook op andere dingen komt te liggen dan alléén de zwangerschapswens. Vaak met een positief resultaat tot gevolg. 
 
Het moraal van dit verhaal: Je verspilt tijd als je wacht op het goede moment.
Wacht niet tot het te laat is. Je hoeft niet alles in een vaste volgorde te doen. Hoe ouder je wordt, des te moeizamer wordt het om zwanger te worden. Lees je dit nu en denk je: dit is míjn verhaal en ik had er eerder aan moeten beginnen. Niet getreurd, er komen veel dames in mijn praktijk op hogere leeftijd die uiteindelijk (meestal) wel zwanger worden. Geef het wel de tijd, want bij hogere leeftijden lukt het niet altijd meteen en zijn er soms barrières die eerst aangepakt en opgelost moeten worden. Onthoud goed dat zwanger worden altijd een wonder blijft en zich niet altijd laat sturen door het hoofd. 
 
Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze op www.vivianblaauw.nl
 
Je kunt door het liken of delen van mijn blog het bereik vergroten en wellicht zo jouw steentje bijdragen aan het mogelijk in vervulling laten gaan van zwangerschapswensen voor zoveel mensen! Dank hiervoor. 
 
Blijf in vertrouwen en vooral gezond allemaal!
Vivian Blaauw