Mogelijke energetische oorzaken van de onvervulde zwangerschapswens

Zoals bekend zijn er talloze lichamelijke oorzaken voor het uitblijven van een zwangerschap of het krijgen van een miskraam. Indien voor een langere periode een zwangerschap uitblijft of herhaaldelijk miskramen ontstaan, slaan mensen vaak de weg van de ‘medische molen’ in. De mensen die ik spreek en behandel in mijn praktijk ervaren dit vaak als zwaar, emotioneel en heftig, zeker als de wens dan nóg niet in vervulling is gegaan.
Mogelijke energetische oorzaken van het uitblijven van een zwangerschap zijn echter minder bekend. Zoals in mijn vorige blog beschreven kan het zijn dat de energetische uitwisseling tussen man en vrouw niet in overeenstemming is. Die energetische vermenging is nodig voor de bevruchting.
Daarnaast kan het voorkomen dat er in sommige energiebanen of organen te weinig energie stroomt. Je kunt dit vergelijken met wanneer jij even geen energie hebt en futloos voelt.
Er kan een ook onderbreking zijn in de ‘hormonale lus’. Hierdoor gaat er geen signaal naar de hersenen als je bevrucht / zwanger raakt, dan beklijft de zwangerschap niet. Het lichaam laat dan een schijnbaar gewone menstruatie zien. Hierdoor het lijkt alsof je nooit zwanger geweest bent, terwijl je dit misschien wel gevoeld hebt. Je twijfelt vervolgens aan jouw lichaam, omdat je op de normale tijd menstrueert.
Een andere energetische oorzaak komt voor bij onderproductie van eicellen of trage zaadcellen. Bij deze oorzaken ontbreekt vaak de pit (energieboost).
Bij endometriose kan ik energetisch veel betekenen. Mensen met deze klachten die ik behandel, ervaren vaak dat de pijn afneemt, de cyclus terugkomt, regelmatiger of minder hevig wordt en verklevingen soepeler worden, waardoor er in sommige gevallen wel een innesteling kan plaatsvinden.

Wat kan ik op dit moment voor jou betekenen, nu fysieke energetische behandelingen niet mogelijk zijn?

In deze tijd kan ik er voor jullie op een andere manier zijn als een zwangerschap uitblijft of indien er een miskraam heeft plaatsgevonden. Door een vraaggesprek (anamnese) kunnen energetische oorzaken besproken worden, waardoor je de miskraam of het uitblijven van een zwangerschap beter een plekje kunt geven en kunnen we een stappenplan maken voor de toekomst.

Heb ik jouw interesse gewekt of wil je een afspraak maken voor een gratis eerste video-consult, neem dan contact met mij op via mijn contactpagina op mijn site www.vivianblaauw.nl of mail rechtstreeks naar [email protected].

Blijf gezond allemaal! 
Vivian Blaauw