Miskramen en de impact op je relatie

Zoals iedereen wel weet is het erg heftig als je niet spontaan zwanger kunt raken of blijven. Dit overkomt ontzettend veel stellen. De intimiteit kent nog maar weinig spontaniteit en tijd speelt ineens een grote rol. Je meet je cyclus, wanneer je je eisprong hebt en je hebt op verplichte tijden geslachtsgemeenschap. Het onbevangen genieten is weg. Als je meerdere miskramen gehad hebt, word je steeds onzekerder en ga je soms ook nog twijfelen aan jouw lichaam. Hormonaal gebeurt er veel in jouw lijf en dit slaat weer op je humeur. Dit kan gevolgen voor je relatie hebben. Iedereen gaat anders om met teleurstellingen en verdriet en dit kan bij partners nogal eens verschillend zijn. Hierdoor ontstaan wrijvingen, ruzies en soms afstand tussen partners. Dit alles is natuurlijk niet bevorderlijk voor de zwangerschapswens, maar wel heel logisch.

Of je nu wel of niet eerder in verwachting geweest bent, ik behandel iedereen met een zwangerschapswens. In veel gevallen is het medisch verklaarbaar waarom iemand niet in verwachting raakt of zwanger kan blijven. Maar soms is dit niet het geval. In beide gevallen kan het zijn dat het lichaam van de vrouw of de man een energetische blokkade heeft, waardoor iemand teveel of te weinig eicellen of spermacellen aanmaakt, iemand geen eisprong heeft of miskramen ontstaan. Soms is er op energetisch vlak geen match tussen man en vrouw. Je kunt dit vergelijken met het niet matchen van twee vloeistoffen oftewel, schenk olie en water bij elkaar en je ziet dat er afstand ontstaat. Die energetische vermenging is nodig voor de bevruchting. Het spreekt voor zich dat ik nu niemand energetisch kan behandelen.

In deze tijd, waarin iedereen geacht wordt minimaal 1,5 meter afstand te houden, kan ik er wel voor jullie zijn als het even niet zo lekker loopt in je relatie, doordat een zwangerschap uitblijft of indien er een of meerdere miskramen heeft plaatsgevonden.

Wil je hier meer over weten of wil je een afspraak maken voor een gratis eerste videoconsult, neem dan contact met mij op via mijn contactpagina of mail rechtstreeks naar [email protected].


Blijf gezond allemaal! 
Vivian Blaauw